De beste vergaderopstelling voor jou!

Heel leuk allemaal dat vergaderen en die externe vergaderlocaties, maar wat is nou eigenlijk de beste manier om te vergaderen? Met hoeveel? Welke opstelling?

Op zich maakt het niet uit met hoeveel personen je vergaderd, zolang de opstelling bewust gekozen wordt en de ruimte flexibel is, kan je optimaal vergaderen.
De opstelling maakt wel degelijk verschil. Het belang van de beste vergaderopstelling kiezen wordt vaak onderschat bij bijeenkomsten. De opstelling moet matchen met het doel van de bijeenkomst en aansluiten op de doelgroep. Op die manier heeft iedereen de optimale vergader ervaring.

Bekijk hier de plattegronden

Vergader locatie Hofboog Rotterdam

De meest voorkomende vergaderopstellingen

Vele van jullie zullen überhaupt nog nooit stil hebben gestaan bij het feit dat er verschillende vergader opstellingen mogelijk zijn. Ook niet dat ze allemaal een andere functie hebben, laat staan hoeveel verschillende soorten vergaderopstellingen er eigenlijk allemaal zijn.

U-vorm opstelling: een van de meest gebruikte vergaderopstellingen, komt vooral doordat deze opstelling geschikt is voor bijna alle soorten vergaderingen of trainingen. De naam zegt het eigenlijk al, een u-vorm opstelling houdt in dat alle tafels in een u vorm zijn neergezet zodat de trainer of gespreksleider centraal zichtbaar is en de “u” in kan wandelen om meer interactie aan te kunnen gaan met de deelnemers.

Theater opstelling: de theater opstelling wordt vaak gebruikt bij een grote vergadering of bijeenkomst waar veel personen aan deelnemen. De theater opstelling is een goede keuze wanneer deelnemers veel moeten luisteren naar de spreker en er weinig sprake is van interactie.

Theater opstelling

Cabaret opstelling: een perfecte opstelling voor een workshop! De cabaret opstelling bestaat namelijk uit kleine groepjes deelnemers waarbij tafels waar de deelnemers aan zitten met de neus naar de spreker kunnen kijken. Op deze manier kan je makkelijk in groepjes communiceren en opdrachten uitvoeren.

Blok opstelling: ook wel Carré opstelling genoemd is erg handig voor kleinschalige meetings met een intensief overleg. Deze opstelling wordt vaak gebruikt bij cursussen of vergaderingen waarbij veel interactie plaats vindt en je de mogelijkheid hebt om eventuele aantekeningen en notities te maken. De tafels staan meestal in een vierkant belangrijk is bij deze opstelling dat je per groep aan tafel kan zitten en met elke deelnemer oogcontact kunt maken.

Last but not least……

Kring van stoelen: de naam verklapt het al, bij deze opstelling wordt een kring gecreëerd van stoelen, waardoor iedereen in contact staat met elkaar. Een geliefde vergader opstelling voor een workshop of training waarbij er veel interactie van de deelnemers gevraagd wordt.
Geen belemmering van tafels.

Blok opstelling

Dit waren ze dan de meest bekende vergaderopstellingen! Natuurlijk zijn er nog veel meer opstellingen en het leuke is ook dat al deze opstellingen bij onze vergader locatie Hofboog toe te passen zijn… hoe leuk is dat?
Als je komt vergaderen zetten wij de tafels en stoelen alvast neer naar de hoeveelheid personen die we verwachten, maar de opstelling mag altijd veranderd worden en samen creëren we de juiste opstelling die perfect past bij jou vergadering, training of workshop.

Mijn geweldige stagiairs hebben een filmpje gemaakt, zodat jullie een paar opstellingen en mogelijkheden kunnen zien bij ons op locatie. Klik op het filmpje om de diverse opstellingen te bekijken… veel kijk plezier!

Ben je door dit blog geïnspireerd of wil je een afspraak boeken om met jou team in een kleinschalige vergaderruimte te vergaderen? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch en via de mail bereikbaar:

info@locatiehofboog.nl of T. 06 246 712 17